Albanian Arabic Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Japanese Macedonian Norwegian Portuguese Serbian Slovenian Swedish Turkish
Poezi Islame

Poezi Islame (152)

Jeta e kesaj bote!

Written by

Maj 14, 2016
Rate this item
(0 votes)

Jeta e kesaj bote!

 

 


Jeta...
jeta ne dunja
dhurata e shtrenjte
qe Allahu na e dha
Published in Poezi Islame

Ne Xhenetin e dunjase...

Written by

Maj 14, 2016
Rate this item
(0 votes)

Ne Xhenetin e dunjase...

 Perse o njerez ju nuk mendoni
ne Xhenetin e dunjase te hyni e te gezoni
ne ate Xhenet ku hyjne eulijate
ata qe jane te dashurit e Zotit me te Larte
Published in Poezi Islame
Rate this item
(0 votes)
Per te gjithe ata qe harrojne...!
Per te gjithe ata qe nuk mendojne...!
Per te gjithe ata qe nuk dine te vleresojne...!
Por qe duhet te kujtojne...
Kur martohesh nuk merr vetem grua por merr gjithe boten!
 
~~~~~~~~~~~
 
 
Per çdo dite qe kalon
Ajo eshte shoqja jote e ngushte
qe afer te qendron
 
 
Ajo ndan momentet me ty
Ajo eshte e gjithe bota per ty
 
 
Do te ndaje ditet, lotet
sukseset dhe deshtimet
do te ndaje kenaqesine dhe deshperimet 
Ajo ndan momentet me ty
Ajo eshte e gjithe bota per ty
 
 
Kur te kesh ndonje sekret
Ajo do ta ruaje
Kur te kesh dhimbje 
me ty do te vuaje
 
 
Kur te duhet keshille
Ajo do te keshilloje
drejt me te mires 
do te drejtoje
 
 
Ajo çdohere do te jete me ty
edhe prane teje, kur te hapesh syte e tu
edhe kur nuk eshte me ty
Ajo do mendoje dhe do lutet per ty
 
 
Ajo eshte e gjithe bota per ty
Njejte siç je ti, e gjithe bota per te po ashtu
 
 
Kur semuresh
Ajo do te jete prane teje
do te shoqeroje me lutje e perkujdesje
 
 
Kur te duhet ndihme
Ajo do te buzeqesh
do mundohet te jete prane teje
deri sa te vdes
 
 
Ne udhetimin e jetes, ne kete bote
do te jete per ty komfort
mbrojtje, mbulese, perkrahje
prehje, embelsi
e gjithe bota te perket ty
eshte gruaja jote ne krahet e tu
 
 
A nuk eshte gruaja 
pasuria me e madhe ne kete bote
ndersa per ne Ahiret per ty eshte ndihmese
 
 
Ajo eshte ruajtese e nderit tend
ruajtese e dinjitetit tend
ruajtese e islamit tend
 
 
A nuk e ka krijuar Allahu, per te miren tuaj
edhe ne ajet kuranor eshte shkruar
 
 
Ne mes jush ka krijuar dashuri, prehje dhe meshire
ngrohtesi, afersi, paqe dhe qetesi
se gruaja eshte bashkeudhetarja e kesaj jete
per ty eshte kenaqesia e kesaj bote
 
 
Ajo qendron me ty ne momente gezimi dhe trishtimi
Ajo qendron me ty pergjate ketij udhetimi
Ajo eshte e gjithe bota per ty
Njejte siç je ti, e gjithe bota per te po ashtu.
Published in Poezi Islame
Faqe 1 nga 51

Reklama e juaj