Albanian Arabic Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Japanese Macedonian Norwegian Portuguese Serbian Slovenian Swedish Turkish
Tregime Islame

Tregime Islame (14)

 

Mendo vëlla e motër veten duke shëtitur në qendër të qytetit dhe papritmas e sheh besimtarin apo besimtaren duke qëndruar në qendër të qytetit me mbishkrim: Shes këtë fëmijë timin për 100 won.

Published in Tregime Islame

Plaku dhe anija e prishur

Written by

Maj 14, 2016

Motori i një anije të madhe u prish . . .

Published in Tregime Islame

Ishte një burrë i moshuar i cili kishte shumë pasuri. Dëshira e tij ishte që tre bijtë e tij t’i fisnikëroj dhe t’i mësoj se çfarë është kulmi i fisnikërisë, prandaj një ditë i ftoi ata dhe ua shpërndau atyre gjitha pasurinë e tij me përjashtim të një guri të çmuar...

Published in Tregime Islame

Vetëm një minutë!

Written by

Mar 17, 2015

Po prisja radhën të blej një biletë autobusi, pasi do të shkoja në një qytet 330 km larg. Para meje ishte një zonjë në të gjashtëdhjetat, e cila nuk po shkëputej nga dritarja ku bliheshin biletat. Në fund, biletashitësja i tha: “Zonjë! Njerëzit po presin! Të lutem, hape rrugën dhe qëndro mënjanë!”

Published in Tregime Islame

Biografët kanë shënuar një ngjarje shumë interesante për të marrë mësim që i ndodhi Ahmet b. Miskinit (dijetar i shekullit të tretë hixhri).

Published in Tregime Islame

Hiba Ammar shkruan: Kur babai im i propozoi martesë nënës sime, si dhuratë të kurorës (mehr) vendosi t’ia dhuroj suren Ali Imran, të cilën e kishte mësuar përmendësh.

Published in Tregime Islame

 

Njeriu i dha pak para dhe e pyeti: “Për çka je këtu, djalosh?”

 

Published in Tregime Islame

E hëne 17 Mars 2014 20:21

Njëherë një burrë ishte i brengosur për gruan e tij e cila nuk dëgjonte mirë, se ndoshta ndonjë ditë do t’a humbiste të dëgjuarit komplet.

Published in Tregime Islame

Plaku dhe ena prej druri

Written by

Dhe 15, 2013

Ishte një plak i cili jetonte me djalin, nusen dhe nipin e tij.
Kur plaku filloi të hyj në moshën e shtyrë nuk ishte më në gjendje të ushqehej normalisht, duart i dridheshin dhe ushqimi i binte nga dora.

Published in Tregime Islame

Kjo është një histori e vërtetë për vdekjen e një motre muslimane, jeta e të cilës ishte e lidhur me ajetin kur’anor: "... unë u nguta te Ti, o Zoti im, që të jesh i kënaqur ndaj meje!” (Ta Ha: 84)

Published in Tregime Islame

Reklama e juaj