Albanian Arabic Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Japanese Macedonian Norwegian Portuguese Serbian Slovenian Swedish Turkish
nga Maqedonia

nga Maqedonia (26)

Një tragjedi e rëndë ka kapluar qytetin e Tetovës qysh në mëngjes,

Published in nga Maqedonia

Konsolidimi demografik i shqiptarëve në Maqedoni është bërë tmerri i mediave fqinje.

Published in nga Maqedonia

Maqedonia zhvillon sot raundin e dytë të zgjedhjeve lokale.

Votimi fillon në orën lokale 07:00 dhe zgjat deri në orën 19:00.

Raundi i dytë i zgjedhjeve lokale do të zhvillohet në 35 komuna, me 1517 qendra votimi, ku të drejtë vote kanë 833710 qytetarë.

Raundi i parë i zgjedhjeve u mbajt më 15 tetor kur u zgjodhën kryetari i bashkisë i qytetit të Shkupit, kryetarët në 45 komuna dhe këshillat në qytetin e Shkupit dhe në të gjitha komunat.

Këto janë zgjedhjet e gjashta lokale në Maqedoni, ndërkohë që të parat u zhvilluan në vitin 1990.

Published in nga Maqedonia

Propozimi-ligji për përdorimin e gjuhëve të bashkësive etnike, ka nxitur reagime me qëndrime të ndryshme, jo vetëm mes partive politike, por edhe ekspertëve të çështjeve juridike dhe politike.

Published in nga Maqedonia

Ekspertët dënojnë ashpër veprimet me anshmëri politike dhe përçarëse të peshkopëve. Gazetari, Zoran Bojarovski vlerëson se ata po shkelin rëndë mbi Kushtetutën po aq sa mbi shenjtërinë religjioze, respektivisht detyrën për të predikuar dashuri dhe tolerancë.

 

 

Published in nga Maqedonia
Faqe 1 nga 6

Reklama e juaj