Albanian Arabic Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Japanese Macedonian Norwegian Portuguese Serbian Slovenian Swedish Turkish

Për tetë muaj nga Shqipëria ikën 2,000 infermierë

Nga janari deri në gusht të këtij viti kanë ikur plot 2 mijë infermierë nga Shqipëria.

Problematika kryersore që shtyn shqiptarët në këtë profesion të braktisin vendin, mbetet ajo e pagave tejet të ulëta dhe kushtet e pakta të punës.

Nga Lezha, Presidenti i Urdhërit të Infermierit i drejtoi një apel qeverisë së të majtëve që t’i japin zgjidhje frenimit të këtij problemi, i cili është kthyer në një fenomen që dëmton dhe do të vazhdojë të dëmtojë sektorin shëndetësor në vend, transmeton “Ina”.

“Pagat e inferimerëve janë shumë të ulëta. Ne kërkojmë që ato të rriten dhe të vlerësohen. Ne këtë ja kemi thënë edhe qeveritarëve në mënyrë të vazhdueshme”, tha Presidenti i Urdhërit të Infermierit

Read 102 times
Published in nga Shqiperia
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Reklama e juaj