Shoqata ndihmoni te Varferit

7 – Mirësia e Allahut ndaj robit të tij

Eshte Ai, qe robin e Tij e krijoi
e persosi dhe e nderoi

Cdo gje qe e gjen robin e Tij
ben thirrje per dashurine ndaj Tij

Kur i jep dhe kur e privon
kur e ruan dhe kur e sprovon

Kur i ngushton rriskun dhe kur e begaton
kur semuret, Ai e sheron

Kur tregohet I bute dhe e meshiron
kur i dhuron dhe me miresi e mbulon

Kur i drejtohet me lutje, Ai ia ploteson
dhe kur eshte ne hall, Ai e ndihmon

Zoti e krijoi njeriun
per adhurimin e Tij
dhe cdo gje tjeter ne kete bote
e krijoi per robin e Tij

Plotesimi i kerkesave te robit
eshte ne Doren e Tij
duke kujtuar
se Ai eshte me Bujari

Eshte Ai, I Cili u pergjigjet lutjeve
zhduk te metat, fal mekatet
mbulon paturpesite, zgjidh hallet
gjen rrugedalje, shton sevapet

Allahu tregohet i dashur me njeriun
edhe pse nuk ia ka nevojen robit te Tij
nderkohe qe robi tregon urrejtje me gjynahe
edhe pse eshte i varfer perballe Tij

Por Meshira e Allahut
nuk e ndal robin nga mosbindja ndaj Tij
por as gjynahet e robit
nuk e ndalin Allahun nga Bujaria e Tij

Nese njeriu do te mendonte mire
do te kishte kuptuar, qe te gjitha keto
jane shtyse shume e forte
per ta dashur Allahun dhe per ta adhuruar!

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit