Shoqata ndihmoni te Varferit

7 – Përmirësimi i vetes

Ti vazhdon duke gabuar
e synon se shpejti te pendohesh
veprat e tua regjistrohen
por ti pas dunjase harrohesh

Ne librin tend te jetes
gabimet vazhdojne duke u shenuar
ndersa goma e pendeses
nuk eshte duke funksionuar

Mendon se ke kohe per tu penduar
sepse e keqja te eshte zbukuruar
shejtani ty te mashtron
nga Allahu te largon

Ti je i dobet o njeri
veten pse e drejton ne te keq
gjithe mekatet e tua ne vetmi
ne dem te vetes do i kesh

Shejtanin e konsideron armik
e di se ne te keqija te urdheron
atehere pse e pason
kur te cyt, pse e degjon

Thua se dunjaja te ka hutuar
dhe e ndjen veten te dobesuar
epshet te kane rrethuar
e ske force per ti kundershtuar

Gabohesh o njeri
Allahu te ka dhene liri veprimi
je ti ai qe vendos
veten per ku ta destinosh

Nese ti e do shpetimin
atehere asgje nuk te pengon
ktheju Allahut me pendim
permireso veten tende si fillim

Merre rrugen e shpetimit
duke i braktisur ato gabime
nxito drejt portes se pendimit
lutu per meshire dhe falje

Permiresoje veten tende
dhe nga Allahu shpreso
se Ai, ata qe pendohen
dhe permiresohen i do,
ua fal mekatet dhe i meshiron
sepse Ai eshte Er-Rahman
qe mbi Arsh qendron!

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

Postime të ngjashme:
LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit