Shoqata ndihmoni te Varferit

Adhurimet

1– Më Fal o Zoti im

Ne deren e Teubes
trokita perseri
u ktheva e penduar
e qava ne vetmi

Kujtova mekatet
dhe zemra mu trondit
valle, para Allahut
si do dal ate dite?

Dhe ne heshtje thashe:
o Allahu im
rober si mua ke shume
e per mua, Vec Ti je Zoti im

Nuk kam ku te shkoj
nuk kam kujt t’i drejtohem
andaj vec Ty te lutem
e te pergjerohem

Shume here gabova
e u ktheva tek Ti
prape me mekate vazhdova
e t’u drejtova perseri

Sepse e dobet jam
kam nevoje per Ty
andaj te drejtohem
me lot ne sy

Te kerkoj meshire
si shume here me pare
o Allahu im
te lutem me fal

Ti je Meshirues
dhe fal pa kufi
ne Meshiren Tende
dhe mua me perfshi

Se Meshira Jote
e tejkalon Hidherimin Tend
Ty te pergjerohem
fale robin Tend

Tek Ti jam kthyer
shume e turperuar
pranoje teuben time
tashme jam penduar

o Allahu im
vec Ty te drejtohem
Ty te lutem e te pergjerohem
Ti je er-Rahman, Ti je er-Rahim
Tregohu i Meshirshem
Me Fal O Zoti Im!

2 – Libri i Allahut

Allahu mbi njerezimin
derdhi miresi
iu zbriti Kuranin e nderuar
Libri i Allahut plot urtesi

Si udhezim dhe meshire
per besimtaret
dhe paralajmerim nga ndeshkimi
per jobesimtaret

Perkujtuesi i urte
qe udhezon drejt miresise
qe shpeton nga fitnet
dhe largon prej ligesise

Fjala e Allahut
sherim per zemren e besimtarit
deshmi e dashurise ndaj Allahut
gezim dhe lumturi per muslimanin

Kurani i Lavdishem
eshte pranvere e zemrave tona
drite e gjokseve tona
largim i brengave dhe pikellimeve tona

Ky Liber i nderuar
te mbrekullon me fjalet e tij
me historite dhe tregimet e tij
me informacionet rreth gajbit (te fshehtes)

Nuk ngopen besimtaret
duke e degjuar recitimin e tij
nuk ngopen lexuesit
duke e perseritur leximin e tij

Nuk ngopen dijetaret
duke medituar rreth tij
rreth ketij libri te nderuar
qe permban shume urtesi

Ky Kuran i Madherishem
qe udhezon drejt miresise
perkujton njerezine
pergezon besimtaret
dhe paralajmeron jobesimtaret
udhezim dhe meshire
per muslimanin
miresi prej Zotit te Gjithesise
qe ia dhuroi njerezize!

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE