Shoqata ndihmoni te Varferit

Fetva nr. 274

Pyetja:
Dënimi i varrit, a është i vazhdueshëm apo i përkohshëm!?

Përgjigje:

Sa i përket mosbesimtarit, Allahu,- xhele veala!,- na ruajt, atij nuk ka asnjë mënyrë që ti arrijë mirësia dhe mëshira e Allahut,- xhele veala!.
Dhe dënimi ndaj tij është i vazhdueshëm (deri në Ditën e Kijametit).
Kurse, për mëkatarin besimtar, dënimi i tij në varr është sipas gradës së mëkatit që ai ka vepruar.
Ndërsa, dënimi për mëkatet e tij mund të jetë më i shkurtër (i përkohshëm) se jeta e varrit, si dhe dënimet në varrë ndalen para fillimit të Ditës së Kijametit.
Allahu është më i dituri!

Shejh Muhamed bin Salih El-Uthejmin, -Allahu e

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE