Albanian Arabic Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Japanese Macedonian Norwegian Portuguese Serbian Slovenian Swedish Turkish

Njeri nga nxënësit e Imam Azam Ubu Hanifes,   Hasan bin Zijad tregon: Një njeri kishte groposur të gjitha paratë e tij por më vonë e kishte harruar vendin se ku I kishte groposur. I mërzitur erdhi tek imami dhe I tregoi se çfarë I kishte ndodhur.

 

Imam Azami I tha:

Këtë natë kaloje duke bërë ibadet dhe to të kujtohesh! Nuk kishte kaluar më tepër se qerekun e natës me ibadet ku I’u kujtua vendi.

Menjëherë erdhi tek imam dhe I tha :

Si e kuptove këtë gjë ?

Patjetër që shejtani nuk dëshiron që ti t’a kalosh natën duke bërë ibadet prandaj ta ka kujtuar.Por ti përse nuk vazhdonte të bësh ibadet edhe gjatë pjesës tjetër të natës, për të falenderuar Allahun ?

Read 27015 times Last modified on E shtunë, 23 Nandor 2013 20:09
Published in Fëmijët
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Reklama e juaj