Albanian Arabic Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Japanese Macedonian Norwegian Portuguese Serbian Slovenian Swedish Turkish

Prejardhja e njeriut

Ka shku njani (mësuesi) te mektepi (shkolla) I Hoxhës ju ka dashtë Hoxha dicka, I bjenë në derë, nuk u ni kërkushi sa u largu ai, kur Hoxha dul te dera e I tha Hoxhës :

 

Mësuesi: Hoxhë a ti je a, I rashe derës po nuk u lajmeru kërkush,

Hoxha: unë kesh tu falë dreken a fëmijët I kamë mrena jamë ti msu fëmijët e katundit,

Mësuesi: si tha fëmijët e katundit snjeva kurgjo,

Hoxha: I tha aty janë në banka ulën krejtë se unë isha tu fal drekën e sun fola,

Mësuesi: si more fëmijët e katundit, e kur ni zhurmë su ni asgjo po me ardhë në shkollën tonë njo në bankë njo përmi bankë njo në shpinë të atij tjetri, tha kështu janë këta te shkolla.

Hoxha: I tha ke të drejtë se na në Xhami I msojmë se e kanë babën njeri rijne si njeri, ju e keni msu se e kanë majmuna lëvizin si majmuna.

Komentimi I Hoxhë Jakup Hasipit për tregim;

Jakup Hasipi:

Kto sende duhet të harohen të mos thotë dikushi fëmijës tonë se kemi prejardhjen prej majmunit sepse kur nuk kemi qenë majmuna gjithmon kemi qenë njeri.

Na jemi njeri I ndershëm kemi ardhë prej të ndershmit (Allah) në këtë botë.

Allahu ka thënë: Të kamë kriju prej dheut, dhe ka thënë unë (njeriu) të bëna të gjallë.

Allahu ka thënë: pjesa e gjallnimit (njeriut) është në ti o njeri Unëtë kame bërë I gjallë.

Hoxhë Jakup Hasipi

Read 25340 times
Published in Fëmijët
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Reklama e juaj