Albanian Arabic Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Japanese Macedonian Norwegian Portuguese Serbian Slovenian Swedish Turkish

KËRCITJA E GISHTAVE

Pyetje:

Selam alejkum. A bën t’i kërcasim gishtat?

Përgjigje:

Kërcitja e gishtave në namaz konsiderohet prej punëve të urryera, mekruh dhe atë tek të gjitha medhhebet, ngase është veprim i kot që ndikon në humbjen e përqendrimit dhe koncentrimit në namaz.

 

Ndërsa jashtë namazit nuk dimë që ka ndonjë argument që e ndalon këtë veprim.

 

Ani pse nga ana mjekësore –aq sa kam njohuri- është e dëmshme, në veçanti nëse bëhet shpesh, pastaj nuk është edhe kulturë.

 

Allahu e di më së miri!

Read 95129 times Last modified on E diel, 15 Dhetor 2013 22:28
Published in Pyetje&përgjigje
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Reklama e juaj