Albanian Arabic Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Japanese Macedonian Norwegian Portuguese Serbian Slovenian Swedish Turkish

SHBA: Konvertimi në islam i dy amerikanëve në xhaminë shqiptare .

Në Kuran, Allahu Famëlartë thotë: “ Zoti drejton në dritën e tij, atë që do Ai...”


Kur Isa Abul Kebir, u pyet për shkakun që tërhoqi vëmendjen e tij në Islam, ai u përgjigj se ishte vëlla Muhamedi ai që u bë sebeb (shkak). Muhammedi është pjesëtarë i ri i komunitetit tonë dhe ai merret me shitjen e vajrave aromatikë në Phoenix. Dje ai u përballua me Evol dhe kishte mbetur i impresionuar nga veshja tradicionale Islame që Muhamedi vishte ç’do ditë. Ne zemrën e Evol u zgjua një interesim i madh për Islamin dhe bashkë me të dashurën e tij Nichole dhe me Muhamedin erdhën gjatë faljes së Jacisë në Greenway Xhami. Imam Didmar Faja i sqaroi atyre principet e Islamit duke i sqaruar atyre në mënyrë të përgjithshme shtyllat e Islamit dhe Imanit, si dhe hapat për të përqafuar Islamin. Evol dhe gruaja e tij Nichole, u kthyen përsëri sonte të bëhen Muslimanë. Pranimi i tyre i Islamit, është dëshmuar nga shumë njerëz të cilët erdhën për të kryer namazin e Jacisë. Pas pranimit të Islamit, Imami i performoi atyre ceremoninë martesore islame, Nikahun.

Mirë se vini në Islam vëlla Isa dhe motër AishaDidmar Faja
Xhamia “Greenway”

Read 14809 times
Published in Konvertime
Rate this item
(0 votes)
Super User

Nam commodo libero eget massa pulvinar nec bibendum odio vehicula. Integer eget gravida neque. Nunc porta, mi vel fringilla convallis, risus leo ultrices ante

Website: smartaddons.com
Login to post comments

Reklama e juaj