Albanian Arabic Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Japanese Macedonian Norwegian Portuguese Serbian Slovenian Swedish Turkish

Në Gjakovë mbi 100 fëmijë bëhen synet në prag të muajit të Ramazanit

Të enjten, më 26.06.2014, me një akt solemn mbi 100 fëmijë të moshave të ndryshme u bënë synet në Medresenë e Madhe të Gjakovës

Ne koordinim me shoqatën për Art dhe Kulturë "Sofra Gjakovare"nga Shkupi, Komunën e Gjakovës si dhe Këshillin e Bashkësisë Islame të Gjakovës, Bashkia Bursa në prag të muajit të bekuar të Ramazanit bëri falas ritin e synetisë së 110 fëmijëve nga 6 muaj deri 14 vjec.

Ceremonia filloi me leximin e një pjesë të Kur’anit nga hafiz Safet ef.Hoxha, e më pas fjalën e mori kryetari i KBI në Gjakovë Ahmet ef.Hoxha, i cili i pasi përshëndeti të pranishmit, në emër të qytetarëve të Gjakovës dhe në emër të KBI në Gjakovë i falënderoi përfaqësuesit e Bashkisë së Bursës dhe ata të shoqatës “Sofra Gjakovare” nga Shkupi, për realizimin e këtij aktiviteti humanitar.

Përfaqësuesi i shoqatës “Sofra Gjakovare”, z.Baki Maliqi në fillim i përshëndeti fëmijët dhe familjarët e tyre, e pastaj e falënderoi kryetarin dhe stafin e KBI në Gjakovë për bashkëpunim, si dhe përfaqësuesit e qytetit të Bursas për mbështetjen e plotë të kësaj ceremonie, ku përveç sigurimit të ekipit mjekësor-specialistë që erdhën nga qyteti Bursës, ata sollën falas të gjitha rrobat adekuate për veshje të fëmijëve për këtë ritual nga Bashkia e Bursës.

Ndërsa këshilltari i kryetarit të Bursës, z. Emir Cemal Beskardes u shpreh shumë i kënaqur që gjendet në Gjakovë. Ai tha se prezenca kaq e madhe dhe interesimi për t’i bërë synet fëmijët përmes këtij organizimi shton edhe më shumë nevojën e bashkëpunimit tonë.

Pas këtyre fjalimeve filloi akti i synetimit të fëmijëve të udhëhequr nga një ekip mjekësh-specialist nga qyteti i Bursës.

Në fund u organizua një drekë solemne për fëmijët, familjarët e tyre dhe të pranishmit.

Read 14752 times
Published in Islami në trojet tona
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Reklama e juaj