Albanian Arabic Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Japanese Macedonian Norwegian Portuguese Serbian Slovenian Swedish Turkish
Gruaja ne Islam

Gruaja ne Islam (19)

Sociologia Merjeme Gashi është e lindur në Mitrovicë. Studimet bazike universitare, por edhe ato Master në drejtimin e sociologjisë, i ka të përfunduar në Universitetin e Prishtinës. Ka qenë aktive, duke e dhënë kontributin e saj në organizata të ndryshme joqeveritare, ndërsa s’ka pak kohë që u është rikthyer studimeve. Aktualisht është kandidate e doktoraturës në Universitetin e Stambollit në Degën e Sociologjisë. Teza e studimit është: Modernizimi i Shqipërisë dhe Neo-Nacionalizmi Shqiptar (1920 – 1939).

Published in Gruaja ne Islam

Ajo që nisi si një dëshirë e thjeshtë për të qenë në gjendje të siguronte të ardhura për fëmijët e saj, është shndërruar në një biznes prej shumë miliona dollarësh për Tammie Umbel në Dallas të Virxhinias. Ajo jo vetëm që drejton një kompani kozmetike, por mëson në shtëpi 14 fëmijët e saj – dhe thotë se ende gjen kohë për veten.

Published in Gruaja ne Islam

Shoqëria që vret gratë

Written by

Jan 28, 2018

Drejtësia gjinore, garantimi i të drejtave të gruas, nënës, vajzës, janë tema të shumë përfolura, por rezultatet janë të pakta. Gruaja pavarësisht që është gjysma e shoqërisë  dhe edukon gjysmën tjetër të saj, ajo akoma nuk është e përfaqësuar denjësisht, me meritokraci në politikë, ekonomi, në debate sociale, në ato mjekësore e kështu me radhë. Përfaqësimi i saj është i ulët jo vetëm në rajon por dhe më gjerë. Vendet ballkanike kanë elemente të përbashkëta, të ngjashme për sa i përket temës “grua”.

Published in Gruaja ne Islam

Agjërimi në këtë muaj është një zgjedhje e gjithsecilit. Në shumë raste ekziston dilema nëse një kategori e caktuar njerëzish duhet ta ndërpresin ushqimin dhe pijen apo jo.

Published in Gruaja ne Islam

Për një kohë të gjatë gruaja osmane është parë si një qenie e cila ishte e zhytur në injorancë, që e kalonte kohën në shtëpi e që merrej nëpër këmbë.

Published in Gruaja ne Islam

Viti 2015 ishte shumë i suksesshëm për muslimanet në mbarë botën. Muslimanet i kanë treguar botës se çfarë do të thotë të jesh një muslimane e vërtetë, e cila qëndron pas asaj që beson, prandaj edhe gratë tjera kanë filluar t’i përkrahin dhe t’i pasojnë. Këto janë gratë që në vitin 2016 mund të jenë lidere dhe të bëjnë ndryshime të mëdha në botë. Le të shohim se kush janë ato.

 

Published in Gruaja ne Islam

Dashuria për fëmijët është natyrshmëri tek njeriu. Secili njeri dëshiron të ketë fëmijë.

Published in Gruaja ne Islam

Allahu xh.sh. është Krijuesi i çdo krijese dhe është Ligjvënësi i çdo gjëje në gjithësi…Zoti i Madhëruar e krijoi femrën, një ndër krijesat më të bukura që i ngjan rrezes së bukur të guacës, një diamant më i shtrenjtë i kësaj bote me bukurinë trupore dhe shpirtërore. E nuk ka dyshim që Islami i ka kushtuar kujdes të veçantë femrës dhe në shoqërinë monoteiste islame femra ka dinjitetin dhe identitetin e saj.

Published in Gruaja ne Islam

Mbulesa, unë dhe bota

Written by

Mar 17, 2015

Për të shpjeguar një temë kaq të rëndësishme për të cilën do të bëjmë fjalë më poshtë është i nevojshëm orientimi i impostacionit optik për mbulesën nga paragjykimi për të, si shkak i presionit të imazhit si vlerë, në këtë rast si vlerë negative, drejtë gjykimit të lirë për të kuptuar në të vërtetë rëndësinë që përfaqëson mbulesa në vetvete.

Published in Gruaja ne Islam

Diamanti! Sa gur i çmuar.

Gruaja nuk është gjë tjetër veçse një gur i çmuar dhe pjesë e denjë e një shoqërie bashkëkohore. Si një margaritar me elegancën, brishtësinë, hijeshinë dhe bukurinë e saj, që e karakterizon, ajo i jep këtij vargu të pambarimtë rrezatimesh dritën e vërtetë. Atë dritë për të cilën gjithkush ka nevojë dhe pa të cilën askush s’do të mund të ecte përpara.

Published in Gruaja ne Islam
Faqe 1 nga 2

Reklama e juaj