Albanian Arabic Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Japanese Macedonian Norwegian Portuguese Serbian Slovenian Swedish Turkish

Kur do të vendosni të bëheni musliman?

Imami Jahja Davis u vesh si një i pastrehë dhe u nis për në xhaminë ku atë ditë duhej të paraqitej si imam i ri ... në xhaminë e cila kishte afro 10.000 xhematlinjë.

 

Për gjysmë orë eci përreth xhamisë së tij të ardhshme, derisa ajo mbushej me besimtarë që vinin që ta falnin namazin e xhumasë ..... vetëm tre prej 7-10.000 njerëzve e përshëndetën atë me selam. U kërkonte njerëzve që t'i japin pak të holla për të blerë ushqime .... por asnjëri nuk ia dha asnjë qindarkë. Gjeti një vend para xhamisë dhe u ul, por erdhen dhe e lutën të shkoj e të ulet diku mbrapa. U jepte selam njerëzve të cilët ia kthenin me vështrime të zemëruara.
Rrinte ulur në një qoshe të xhamisë duke shikuar dhe dëgjuar derisa u ngrit njëri prej përfaqësusev të xhamisë dhe e njoftoi xhematin për ardhjen e imamit të ri.....
"Dua t'ju prezantoj imamin e ri ... ai është Jahja Davis“
Besimtarët shikon rreth xhamisë me kurreshtje dhe ngazëllim... njeriu i pastrehë i cili ishte ulur në rreshtat e fundit të xhamisë u ngrit ... shkoi në krye të xhamisë ... ngazëllimi u ndërpre... të gjithë i drejtuan sytë tek ai ... eci deri te mimberi dhe mori mikrofonin nga përfaqësuesi i xhamisë, u ndal për një moment e pastaj tha:
"Në Ditën e Gjykimit, Allahu, xh.sh, do të thotë:
"O biri i Ademit, Unë të kërkova ushqim, e ti nuk më ushqeve! 
"O Zot si mundem të të ushqej unë Ty, kur Ti je Zoti i botërave?" 
"A nuk e dije ti se nje ndër robërit e Mi të kërkoi ushqim, e ti nuk i dhe? Dije pra, se nëse do ta ushqeje, do të më gjeje tek ai!
„O biri i Ademit, pata etje, e ti nuk ma shuajte etjen."
"O Zot si mund ta shuaj etjen unë Ty, kur Ti je Zoti i botërave?" 
„A nuk e dije ti se një ndër robërit e Mi kishte etje? Sikura t'ia shaujshe etjen do të më gjeje tek ai!
'O biri i Ademit, Unë isha i sëmurë, e ti nuk më vizitove".
"O Zot si mundem të vizitoja unë Ty, kur Ti je Zoti i botërave?" 
„A nuk e dije ti se një ndër robërit e Mi ishte i sëmurë, e ti nuk e vizitove? Sikura ta vizitoje do të më gjeje tek ai! 
Pasi përfundoi ... shikoi në drejtim të xhematit dhe u tregoi çfarë i kishte ndodhur atë mëngjes ... shumica prej tyre filluan të qajnë ... pastaj ai tha .... "Sot unë shoh një grup njerish ... por jo xhemat në emër të All-llahut. Kjo botë ka mjaft njerëz, por edhe jo muslimanët të vërtetë ... kur do të vendosni të bëheni musliman? "

Pastaj kërkoi nga muezini të thirr ikametin për namaz.

Read 8138 times Last modified on E shtunë, 23 Nandor 2013 20:11
Published in Tregime Islame
Rate this item
(0 votes)
More in this category: Dituria me gjashtë fjalë!! »
Login to post comments

Reklama e juaj