Здруженијата им помагаат на сиромашните

Првата муслиманка која носи хиџаб ќе седне во градскиот совет на Торонто

Оваа недела Аусма Малик влезе во историјата со тоа што беше избрана за првата муслиманка со хиџаб која седна во градскиот совет на Торонто. Fitorja e së hënës nukПрочитај повеќе

Родителска одговорност за образованието на децата

Семејните односи играат голема улога во зајакнувањето и одржувањето на врската меѓу членовите на семејството и имаат влијание врз емоционалниот развој и формирање на детето.. Емотивна атмосфера, psikikeПрочитај повеќе

Нови автомобили со внатрешно согорување, Европскиот парламент носи екстремна одлука

Европските пратеници во четвртокот постигнаа договор за постепено укинување на продажбата на нови автомобили и комбиња со мотори со согорување до 2035. Marrëveshja midis përfaqësuesve tëПрочитај повеќе

Борба против анемијата и заморот со костени, сите својства и придобивки од есенското овошје

Костените се насекаде на нашите трпези оваа есен. Богата со растителни влакна, фолна киселина и минерали, ato rriten në pemë dhe në vendin tonë janë më të pëlqyera gështenjat eПрочитај повеќе

ЛИНКИ ЗА СОЦИЈАЛНА МРЕА - По стапките на нашето сакано Аудио