Shoqata ndihmoni te Varferit

Numri i muslimanëve në Gjermani është rritur me 900 mijë në 6 vitet e fundit

Si rezultat i hulumtimeve të kryera nga Zyra Federale për Migracionin dhe Refugjatë (BAMF) dhe Konferenca Islamike Gjermane, është konstatuar se numri i muslimanëve është rritur për 900 mijë në 6 vitet e fundit, duke arritur në 5.3 deri në 5.6 milion njerëz.
Në studimim u theksua se muslimanët në Gjermani përbëjnë 6.4 deri 6.7 përqind të popullsisë së vendit.
Megjithëse numri i muslimanëve me prejardhje nga Turqia ende përbën grupin më të madh musliman me rreth 2.5 milion njerëz në Gjermani, pjesa e muslimanëve nga Turqia është 45 përqind e numrit të përgjithshëm të muslimanëve.
Vlerësohet se rreth 1.5 milion muslimanë tjerë në Gjermani vijnë nga vendet arabo-folëse nga Lindja e Mesme (19 përqind) dhe Afrika e Veriut (8 përqind).
Është theksuar se 47 përqind e muslimanëve në Gjermani janë shtetas gjermanë.

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit