Shoqata ndihmoni te Varferit

Tregim këshillues: Mbreti dhe piktori

Një mbret çalaman dhe me një sy të verbër u kërkoi një ditë piktorëve të oborrit të vet që ta pikturojnë, por pa defektet fizike që kishte.

Të gjithë kundërshtuan këtë kërkesë me pretekstin se si do e pikturonin mbretin me dy sy ndërkohë që ai kishte vetëm njërin!
Si ta pikturojnë me dy këmbë të shëndetshme ndërkohë që njëra ishte e çalë…!
Në mesin e këtij refuzimi kolektiv një nga piktorët pranoi t’i bëjë mbretit një pikturë pa të metat e tij fizike, madje mendoi se do të ishte një pikturë shumë e bukur.
Po si..!?
Ai e pikturoi mbretin duke marrë nishan me çifte e në këtë rast i duhej patjetër ta mbyllë njërin sy gjithashtu në këtë pozicion atij i duhej ta përthyejë këmbën e tij të çalë.
Në fakt piktura e mbretit doli shumë e bukur dhe askush nuk i vuri re defektet e tij fizike.

Sa mirë do të ishte që edhe ne të krijonim imazh të mirë për të tjerët sido dhe sado qofshin të metat e tyre dhe kur këtë imazh t’ua përcillnim njerëzve t’i mbulonim këto të meta dhe gabime të tyre.
E kush është ai person që nuk paska të meta në këtë botë…!?
Le të shikojmë dhe të mësojmë nga të mirat e të tjerëve dhe të heqim dorë nga të metat e tyre.
Kështu do të ndihemi rehat edhe ne edhe njerëzit përreth nesh…

E huazuar …

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit