Shoqata ndihmoni te Varferit

Tregim këshillues: Qëndroni gjithmonë të fortë përballë kritikave

Një ditë profesori i matematikës shkroi në dërrasën e zezë:

9×1 = 7
9×2 = 18
9×3 = 27
9×4 = 36
9×5 = 45
9×6 = 54

Pasi e përfundoi u kthye kah nxënësit dhe i pa ata duke qeshur.
– Pse po qeshni? i pyeti profesori.
– Shumëzimin e parë e keni bërë gabim, i tha njëri nga nxënësit.
– Këtë gabim e kam bërë me qëllim, për t’ju mësuar diçka shumë të rëndësishme, ia ktheu profesori.
– Kjo është mënyra se si bota do t’ju trajtoj juve…
– Ju mund të shihni se gjatë shumëzimit pesë prej tyre i bëra në rregull, por asnjërës ju nuk ia keni vërë veshin. Ju të gjithë qeshet dhe më kritikuat për njërën që e bërë gabim.
– Jo gjithmonë të tjerët do ta vlerësojnë të mirën që e bëni ju. Por, ata do t’ju kritikojnë për gabimin që do ta bëni. Prandaj qëndroni gjithmonë të fortë përballë kritikave.

Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit