Shoqata ndihmoni te Varferit

Tregtari holandez konvertohet në Islam Maxwell Ifeanyi, me origjinë nga

Maxwell Ifeanyi, me origjinë nga Nigeria, ka filluar të hulumtojë besimin Islam pasi është ndikuar nga njerëzit që i ka njohur në provincën qendrore të Turqisë, Kayseri, të cilën e ka vizituar shpeshherë për të zhvilluar tregti

Sercan Küçükşahin   |25.09.2019

Kayseri

Një tregtar holandez me emrin Maxwell Ifeanyi i cili shpeshherë ka vizituar Turqinë, është konvertuar në besimin Islam duke e marrë emrin “Xhuma Rejjan”, raporton Anadolu Agency (AA).

Maxwell Ifeanyi, me origjinë nga Nigeria, ka filluar të hulumtojë besimin Islam pasi është ndikuar nga njerëzit që i ka njoftuar në provincën qendrore të Turqisë, Kayseri, të cilën e ka vizituar shpeshherë për të zhvilluar tregti.

Ifeanyi i cili ka aplikuar tek myftinia dhe ka ndërruar emrin në “Xhuma Rejjan”, me anë të një ceremonie të konvertimit në Myftininë e Kayseri është konvertuar në Islam.

Myftiu i provincës, Şahin Güven, në fjalimin gjatë ceremonisë tregoi se Xhuma Rejjan ka filluar hulumtimet për Islamin pasi është ndikuar shumë nga sjelljet e njerëzve në Kayseri, si dhe nga morali i muslimanëve.

Ai theksoi se Rejjan dy vite me radhë ka hulumtuar fenë islame, duke treguar se këtu kanë rol të madh edhe biznesmenët nga ky qytet.

Ndërsa Xhuma Rejjan, tha se Islamin e ka hulumtuar pas sjelljeve të njerëzve ndaj tij dhe se në fund ka vendosur të bëhet musliman duke e dhënë vendimin e drejtë.

Pas ceremonisë myftiu i dhuroi Rejjan, Kuran-i Kerimin.

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit