Shoqata ndihmoni te Varferit

1 – O ti që e dëshiron Xhennetin..

O ti qe e deshiron Xhenetin
valle.. per te a po punon
ditet e jetes ne dunja
valle.. si po i shpenzon?

Kalojne ditet me shpejtesi
jeta jote po shkurtohet
çdo dite e njejta histori
pritet nje dite qe te pendohet..

Valle.. mendon ti o njeri
se ke kohe per tu penduar
kush te ka dhene garanci
qe je kaq i siguruar?

Ditet e jetes
shpejt kalojne
e koha ne dunja
mbaron

Ti Xhenetin
e kerkon
valle per te
a po punon?

Xheneti fitohet me veshtiresi
jo ne dunja duke u argetuar
se qejfi e rehatia behen ne shtepi
jo pergjate rruges i hutuar

Kjo dunja eshte kalimtare
nje dite prej saj ke per tu larguar
tek Allahu do te kthehesh
i gezuar ose i pikelluar

Ti e zgjedh sesi vepron
ne kete dunja qe shpejt kalon
ditet e jetes tende
e kohen sesi e shpenzon

Duhet pune dhe durim
e jo te kalosh kohen pa menduar
por sekondat e jetes t’i shpenzosh
Allahun duke adhuruar

Ti Xhenetin
e deshiron
valle per te
a po punon?

Valle.. ku eshte perpjekja jote
per te kerkuar dituri?
qe te permbushesh obligimet
qe ti ka dhene Krijuesi

Valle.. ku eshte namazi i nates?
qe eshte zakon i te devotshmeve
po agjerimi i dites?
dhikri i shumte pergjate gjith dites?

Ti thua se
Xhenetin e deshiron
por me veprat e tua
çfare tregon?

Pendohu per kohen e kaluar
ktheju Allahut te Lartesuar
veten tende permiresoje
e lidhjen me Allahun forcoje

Te eshte dhene Nje Jete
Nje Mundesi..
sesi e shpenzon
kete e zgjedh ti..

Nese ne Xhenet
do i lumtur te shkosh
mos harro se per te
duhet te punosh…!

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit