Shoqata ndihmoni te Varferit

SA ËSHTË NUMRI I AJETEVE DHE SHKRONJAVE TË KUR’ANIT?

Pyetje: Sa është numri i kaptinave Kur’anore si dhe numri i i ajeteve dhe shkronjave të Kur’anit?

Përgjigje: Ka koncenzus në mesin e muslimanëve se numri i kaptinave (sureve) Kur’anore është njëqind e katërmbëdhjetë kaptina.

Ka ardhur në transmetim prej ibn Abbasit se numri i ajeteve Kur’anore është 6616 ajete.

Ndërsa numri i shkronjave Kur’anore është 323.671 shkronja.

All-llahu e din më së miri.

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit