Shoqata ndihmoni te Varferit

6 – Largoju vetëpëlqimit

Vazhdon te mendosh mire
edhe pasi nefsit tend
deshirat ia ke plotesuar
me mekate e ke tepruar
urdhrin e Allahut
duke e kundershtuar

Vazhdon te mendosh mire
edhe pasi koha kot te ka kaluar
ne te kote duke e shpenzuar
e keshillat e Pejgamberit
duke i harruar

Vazhdon te mendosh mire
edhe pasi jeta jote ka kaluar
nderkohe qe dijen, adhurimet
duke mos i shtuar
e duke mos iu bindur
Allahut te Lartesuar

Çudi?!
Çudi me ty o njeri!
Se si mendon mire per veten
me tere keto mangesi?!

E mban veten
me shpresa te kota
mendon se je shume mire
si ty s’ka tjeter bota

Harron mekatet
qe i ke vepruar
e mendon se gjithmon
i je bindur Allahut te Lartesuar

Ndjek mekatet me mekate
dhe me pas vazhdon duke shpresuar
se Xhennetin e Allahut
ke me e fituar

Te mendosh mire per veten
edhe pas gjithe ketyre fakteve
eshte vertet per tu pikelluar
andaj duhet patur kujdes
perpara se me u mashtruar

Vetepelqimi te shkaterron
prandaj mos i ndiq rradhet
e ketyre njerezve te mashtruar,
por gjithmone kujtoji mangesite
dhe mekatet qe i ke bere
Allahut te Lartesuar
ne menyre qe vetepelqimit
ti jesh larguar!

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

Postime të ngjashme:
LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit