Shoqata ndihmoni te Varferit

Emrat musliman për femra

A

Abide – e devotshme

Adile – e drejtë

Adlije-  ekspert i gjyqësisë

Advije-  e shpejtë, e shkathët

Afife – e pastër, e thjeshtë, e qartë

Afije -e pastër, e ndershme, plot virtyte

Afra – bardhoke

Ahsema – e vendosur, me përvojë

Ahsena- më e mira, më e bukura .

Aibe –  pendestare që kërkon strehim

Aida  –  mysafire, ajo që kthehet

Aishe, Ajshe –  e gjallë, e begatë

Ajana – instinkt, intuitë

Ajdina – fatlume, e ndritshme

Ajete –  shenjë

Ajla –  e çmuar, e dashur

Ajkuna –  e ndriçuar nga dritëhëna

Ajna  –   reale

Ajnije  –  burimore, natyrore, reale

Ajra- e respektueshme

Ajushe –  jetëgjatë

Akile –  e mençur, e urtë

Alife –  mikeshë

Alije –   fisnike, e lartësuar

Alime –   e ditur, mësuese

Alma  –  mollë

Almira – sundimtare, perandoreshë

Altuna – e praruar, e artë

Amale –  shpresa, synimi

Ambere – pallat, saraj, loj arome

Amela –  punë, vepër

Amelia –  besnike, e bukur

Amera –  jetë, moshë

Amila  –  punëtore, nëpunëse

Amina –  e sigurtë, besnike

Amira-grua bujare, princeshë

Amra  –  jetë, jetëgjatë

Anbere –  erë e mirë peme

Anesa –  më e dashura

Anida  –  këmngulëse, kryeneçe

Anika – unike

Anisa –  zonjushë

Arifa –  e ditur, gnostike

Arzije –  e dëshiruar

Asie –   Shpresë

Asale –  me burim fisnikëruese

Asife –  e ashpër, e fortë, e zhurmshme

Asije – mjeke

Asile –  e butë, e ëmbël, si mjalti

Asime – e mbrojtur

Asire – të mahnitë me bukuri dhe sjellje të mira

Atifa  –  dhembshuri

Atije  –  dhuratë, shpërblim

Atika  –  bujare, fisnike

Azah – gazelë

Azba –  simpatike, e këndshme, e ëmbël

Azemine – e madhe

Azire  –  ndihmëtare

Azize – e çmueshme

Azra  –  virgjëreshë

Azra – margaritar i pashpuar

B

Badije –  ajo që fillon diçka, e dukshme, e shquar

Badire –  e para, kalimtarja

Baha –  e vlefshme

Bahije –  vezulluese, e bukur

Bahira . –   e bukur, e mrekullueshme, e shkëlqyeshme

Bahrije  –  ajo që i përket detit, e detit

Bahtije  –   fatmire, me fat

Bakire – që zgjohet herët, që din shumë

Barajete  –  çlirim, arsyetim, e pafajshme

Barike  –   vizëllonjëze, ndriquese

Barize –  e theksuar, e dalluar

Basile-e patrembur, guximtare

Basime- e buzëqeshur

Basire- që sheh, që vëren

Bedije – e mrekulleshme  raritet  fjalë ëmbël

Bedile- bashkëshorte, grua e mirë, shpirtgjerë

Bedrije – e plotë si hëna

Beha- që bie në sy

Behae-e – mirë dhe e bukur

Behare- lulëzim i pemëve

Behije – e bukur, e hjeshme

Behime- e pastërt, e shëndoshë

Behire – fisnike, e bukur, angazhuese

Behireta – zonjë e nderuar

Behixhe  – e bukur,vezulluese

Behrije- e shoqërueshme e bukur

Beisa – misionare, përfaqësuese

Bejda- e bardhë, e pastërt

Bejane- e qartë, e qelur

Bejza-e bardhë, rrezatuese

Bekira – veshje e bukur

Bekrije – e hershme, e parë

Belige – e kthjelltë

Belkise – emër e mbretëreshës sebee

Belma-nata e 14 e muajit lunar

Belsame- që jep erë të mirë manushaqe

Bensije – manushaqe

Berae-e pastër, pa të meta

Berajete – virgjëri, pafajsi, pastërti

Bereka – bekim, uratë

Berine  – më e mira, më e larta

Berie – e pastër,pa të meta

Berira – e devotshme

Besije -geua e përulur ndaj burrit

Besime – e qeshur, e lumtur

Besire – vizionare,largpamëse

Beshire – përgëzuese

Binase,Binaze – që ka balluke mbi ballë

Budejla – shpërblim,shpagesë

Buhejna – fishkëlluese

Busejna – bukuroshe e vogël

Busra – e ngritur për toke

D

Dahije – sakrifikuese

Dahike – buzëqeshje

Daije – ajo që thërret në të mir

Daime – e përjetshme

Dajae – drita, lindja e diellit

Damime -shoqëruese

Damine – siguruese

Damire – shtatëhollë

Dania – e bukur

Danina – princeshë

Daria – e ditur, me kulturë

Dehile – shpirt,zemër,fshehtësi,intime

Delile – shenjë,fakt

Dervishe – e varfër, modeste

Devla -pozitë,famë

Devlete – pushtetare

Dijae – drita,lindja e diellit

Dijane – adhuruese ( e Allahut)

Dijba – dëgjueshmëri

Dilbere – e dashur, e bukur

Dilruha – zemër e shpirt

Dinete – dëgjueshmëri

Dizare – mur,beden

Dua – lutje

Dudije – papagall

Durdane – perlë

Duxhana – shi

DH

Dhafire – triumfuese

Dhahire – e dukshme, e qartë kolosale,madhështore

Dhakire – përkujtuese e Allahut

Dhalile – hija e pemëve

Dharife – e bukur dhe e mençur

Dhekije – e mençur, intelegjente

Dhilale – hije

E

Edeba – sjellje e bukur, edukatë

Edibe – edukatere,e kulturuar

Edime – humane,grua për për shembull

Edina – fetare

Efdale – e vlefshme

Elhame – ajo që falënderon

Elife – e butë, e shoqërueshme

Eliza – unike, e çmueshme

Elma – mollë

Elmase – diamante,flori

Elmedina – qytetare,e kulturuar,besnike e fesë

Emah – robëreshë

Emame – në rend të parë

Emane – që ka shpresë në atë çka dëshiron,besnjke

Emime – nënë loke

Emine – besnike

Emire -princeshë

Emira – sundimtare

Enisa – shoqe,mike

Eribe – e shkathtë,e zellshme, e mençur

Erina – zonjë e bukur

Ermina – miqësore

Erva – e shkathët, e rrafshë

Esila – e butë

Esma – e lartësuar, e emëroj, i jap emër

Eshrefe – e çmuar, e respektuar

Ethile – që vjen nga një familje e ndershme

Ezibe – belhollë

Ezreme – e turpshme,modeste,e pastër

F

Fadile – e vlefshme

Fahime – që kupton, e mençur

Fahire – e çmueshme,e mirë për çdo send

Fahita – ajo që ecë me krenari

Fahreta – famë,madhështi shkëlqim,krenari

Fahrije – krenare

Faide – e vlefshme, e zellshme, e dobishme

Faize – e suksesshme,fitimtare

Fakete – shih:ifakete

Fakihe – e arsyeshme,mendjehollë,grua e ditur

Falihe – profitale,bujke

Falisha – fatmirësi

Farha – lumturi

Faria – rrugë e lartë

Faride – shpirtpastër

Farihe – e lumtur, e gëzuar

Farike -që dallon të morat nga e keqja

Farise – malësore,që kalëron kalin

Fariza – dritë

Faruke – që dallon të mirën nga e keqja.

Fatihe- çlirimtare, sure e Kuranit

Fatike- trimëreshë

Fatime- emri i vajzës së Muhammedit a.s

Fatina- mendjemprehtë

Fazile- virtyt

Fazlije- e sjellshme

Fehare- krenare, e mburrshme

Fehime- e arsyeshme, e mençur

Fehmida- inteligjente dhe e urtë

Fejdije- e mëshirshme

Fejruze- ngjyrë e bruztë

Fekihe- që kupton

Fekire- elegante

Femida- e urtë

Ferashe- flutur

Ferha- që shkakton gëzim

Ferhane- e lumtur dhe krenare

Ferhije- e kumtur, e gëzuar

Feride- e rrallë, e vetme, e çmueshme

Ferihe- e lumtur, e gëzuar, s kënaqur

Fesihe- elekuente

Fetije- vajzë e mirë dhe e fuqishme

Fetine- e kuptueshme

Fevza- ngjadhënjime

Fevzije- fitimtare

Fidaije- sakrifikuese me trup

Fikrete- medituese

Fikrije- e mençur, mendimtare

Firdeuse- parajsë, xhenet

Firuze- fitimtare, lumturije

Fitnete- e sprovuar, e kalitur

Fuade- zemër

Fukejha- e hareshme, gazmore, e lumtur

Furejha- e lartë, madhështore

Furkanë- që dallon të mirën nga e keqja, lule

G

Gadije- pasdite

Gafure- ajo që fal gabimin

Gajda- e re dhe e njomë

Galibe- fituese, triumfuese

Galije- erëmirë, e çmueshme

Ganibe- e pasuruar me plaçkë të begatshme

Ganije- e pasur, e pavarur

Gabime- që shfrytëzon rrethanat, që arrin suksese

Ganimete- fitohet pa mund të madh

Gufejra- falëse, zemërbutë

Gufrane- që fal

Gumejsa- ylli më i shndritshëm

Gj

Gjylbe- skaj, tege, vrragë

Gjylbehare- trëndafilëze

Gjyle/Gjylije- trëndafil

Gjylizare- trëndafilishtë, kopsht me trëndafila

Gjyzele- e bukur, e pëlqyeshme

Gjyzide- e zgjedhur, e dalluar

H

Habibe- e dashur, e dëshiruar

Habire- eksperte

Hadije- udhëzuese në rrugë të drejtë

Hadika- e mrekullueshme, kopshtare

Hadine- edukatore e fëmijëve

Hadire- e shëndoshë, plot fuqi rinore

Hafa- e lehtë

Hafidhe- e ruajtur, që mban në mend, e shkëlqyer

Hafife- e lehtë, e lëvizshme, e butë

Hafije- fisnike, e fshehur prej të tjerëve

Hafire- mbrojtëse, rojtare (e nderit)

Hafize- që e din Kuranin përmendësh, rojtare

Hafsa- luaneshë

Hajrije- e dobishme

Hajrunisa- gruaja më e mirë

Hakime- prokurore, gjykatëse

Halife- e përjetshme, e paharruar

Halile- mike

Halime- e butë, e urtë, e mençur

Halisa- e dëlirë

Hamade- që shumë lavdon

Hamide- falënderuese ndaj Zotit

Hamijete- e sjellshme, e përzemërt, modeste

Hamile- plot fryte

Hamna- rrushe

Hana- mbretëreshë, sundimtare

Hanife- muslimane e çiltër, e pastër, e sinqertë

Hanije- e lumtur dhe e gëzuar

Hanike- e mençur, me përvojë

Hanise- trime, guximtare

Hansa- lloj i një kafshe të egër,

Hanune- shëndritja e çdo luleje

Harisa- syçelë, vigjilente

Hasbije- fisnike, e ndershme

Hasene- e bukur, simpatike

Hasibe- fisnike, e ndershme

Hasife- arsye e shëndoshë

Hasije- e jashtëzakonshme, me vlera speciale

Hasime- vulosja e fundit

Hasine- grua e pastër, e ndershme, fisnike

Hasna- bukuroshe

Hateme- përfundimtare, e fundit

Hatime- qeveritare

Hatixhe- emri i njërës nga nënat e besimtarëve

Hava- emër i nënës së njerëzimit

Havla- gazelë

Haxhele- lloj shpendi, zog mali

Haxhere- e fortë si guri

Hazire- vigjilente, e vëmendshme

Hedije- dhurata

Helale- hënë e plotë

Hidajete- e udhëzuar në rrugë të drejtë

Hikmete- e urtë

Hinda- tufë e madhe e deveve

Hulejda- e pavdekshme

Humejme- mike e mirë, besnike

Hurejra- mace e vogël, kotele

Hurije- e bukur në çdo aspekt, vajzë Xhenneti

Hurme- hurme, lloj peme jugore

Husane- tepër e bukur

Husnije- e bukur me cilësi të mira

Huzejla- e hollë, e brishtë

Hyrije- bukuroshe e xhennetit (parajsës)

I

Ibae- Që nuk lejon me u nënçmuar

Ibrishime- Mëndafsh, fije mëndafshi

Ibtihale- Lutje me përkushtim ndaj Allahut

Ibtihaxhe- E lumtur, e gëzuar

Ibtisame- Buzëqeshje

Ifahe- Modesti, dëlirësi

Ifakate- E këndellur

Ifate- Ndershmëri

Ifete- E virgjër, e pafajshme

Ihlase- E sinçertë, e aspertë, fisnike

Ihsane- Bamirëse

Ikballe- Lumturi, sukses

Ikrame- Fisnikëruese, rrespektuese

Ilhame- Intuitë, frymëzim

Ilhane- Melodi, kompozim, frymëzim

Imla- Shpresë

Imtihale- E sjellshme

Ines- Dashamirësi

Inhare- Buruese, çka dhuron, jep

Intisare- Fituese, triumfuese

Irshade- Udhëzuese

Ishrake- Lindja e diellit

Isire- E fortë, frymëzuese

Islahe- Bamirëse

Isma/e- Që mbron

Ismete- E pafajshme, e ruajtur nga mëkatet

Ismije- E lartë, emërore

Israe- Udhëtim nate

Ixhtihade- Me arrit qëllimin me sukses

Izete- Që ndikon, me forcë, me fuqi

J

Jakute- Safir, rubin

Jamine/a- Fatmire

Jara- Flutur e vogël

Jasire- E lehtë

Jasmina- Lloj lule

Jasna- Trëndafil I bardhë

Jekine- E sigurtë

Jemame- Pëllumb, zog

Jemine- E .umtur, përparimtare, e famshme

Jumna- E djathta

Jusra- E lehtë

K

Kadije- Gjykatëse

Kadire- E fuqishme, e fortë, e aftë

Kadrije- E çmuar, fatale

Kaida- Udhëheqëse, prijëse, kryetare

Kaila- Titull i lartë

Kaime- Që qëndron, që rri në këmbë

Kamile-  E përsosur, e plotë

Kanije- Pronare, poseduese

Kanita- E bindur, e përulur

Kasime- Vendim zyrtar për shumë qështje

Katibe- Shkrimtare, sekretareshë

Kaula- Që ka veçori të bukura

Kebira- Madhështore

Kenza- Thesar

Kerame- Natyrë bujare

Keriba- E afërt

Kerima- E çmuar

Kerimane- Fisnike

Kerime- Fisnike

Keuthere- Ujë i xhennetit

Kevsere- Begati, bollëk

Kida- E ruajtur, e fortë

Kimete- E vefshme, e çmueshme

Kinane- Këllëf, qese

Kulthume- Mëndafsh në maje flamuri

Kumrije- Turtulleshë

L

Lahina- Që kupton drejtë, inteligjente

Lamie- Vetëtimë, e mprehtë

Lamija- E shkëlqyeshme, ndriçuese

Lamisa- Diellza

Lanika- Më e mira

Latife- E butë, e këndëshme

Lebibe- E mençur, e zgjuar

Lehame- Madhështore në bukuri dhe në mirësi

Lejale- Nata e errët dhe e gjatë

Lejla- Natë e errët

Lemise- E prpekshme dhe e butë

Letife- E butë

Lijana- Butësi

Lina- Përdëllim, butësi

Lubabe- E pastër, e dëlirë

Lubina- Dëlirësi

Luheja- Dhuratë e madhe

Lutfije- E sjellshme, vitale, shtatbukur

M

Mdiha- Ajo që lavdëson Allahun

Magfire- E falur

Mahira- E zellshme, eksperte, e zgjuar

Mahnura- Ndriçim hëne

Mahrina- E ndritshme dhe e bukur si dielli

Mahrura- E flakshme, vigjilente

Mahrusa- E ruajtur, e mbrojtur

Mahsuda- Që e lakmojnë, që e kanë zili

Maide/a- Sofër, ushqim, gosti

Maira- Hënë

Makbule- Simpatike, e pëlqyeshme, e pranueshme

Maksude- E kërkuar

Malike- Sundimtare

Masume- E mbrojtur

Maxhide- E famshme, fisnike, bujare

Mazine- Që i shkëlqen fytyra

Mebruke- E pacenuar, e vërtetë, e mirë

Mediha- E lavdërueshme

Medina- Qytet në arabinë saudite, emër femre

Mehrije- E dalluar, e shkathtë

Mehrina- Me natyrë dashjeje

Mehrisha- Aromë e këndëshme

Mejaze- Karakteristike, shumë e dalluar

Mejmuna- E bekuar

Mejreme- E vendosur, ajo që bën rezistencë

Mejsane- Yll që shkëlqen shumë

Mejsure- E lehtë

Mekije- Qabja e madhëruar

Meleke- Engjëllushe

Meliha- Bukuroshe

Melihate- E bukur, notuese

Melika- Sundimtare, mbretëreshë

Memnune- E kënaquyr

Menare- Dritë udhëzuese

Mensure- E ndihmuar, e mbështetur

Merise- Energjike

Merjeme- E qëndrueshme

Mersihe- Emër femre

Mersije- Ajo që i takon elegjisë

Mersime- Ajo që është fotografuar

Mervane- Banore e krahinës Merv

Mervete- Kodër afër Qabes

Merxhane- Koral

Mesrure- E lumtur, e gëzuar

Mesude- E lumtur

Mevlide- Lindëse, ajo që lind

Mevxhide- Ndenjë

Mexhide- E famshme, me edukatë të mirë

Mihnete- Aktivitet, angazhim, profesion

Mihra- Dashuri, diell

Mihrie- E dalluar, e shkathtë

Mina- Emër lugine në Mekë

Minete- Bujare, mëshiruese

Misale- Shembull, sasi, ngjashmëri

Mubera- E pafajshme, e nderuar

Mubina- E qartë, pa dyshim

Meudibe- Mësuese, edukatore

Meumile- Që jep shpresë

Mufide- E dobishme

Muheja- Përshëndetje

Muhibe- Ajo që dashuron

Muhlise- E sinqertë

Muhsina- Bamirëse dhe e butë

Muide/a- Asistente, e afte, e zonja

Mujesira/e- E suksesshme, që lehtëson

Mukrime- Bujare, që di të vlerësoj

Munefise- Ajo që lehtëson, argëton, kënaqë

Munevere- E ndritshme, e ndriçuar

Munibe- E penduar, e kthyer

Munife- E lartë, shtatlartë

Munile- Dhuratëdhënëse

Munire- E ndritshme

Munise- E shoqërueshme

Munsife- E drejtë, me karakter, e paanshme

Murade- Dëshirë, qëllim cak

Murisa/e- Ajo që lë trashëgim

Murvete- Humane, njerëzore

Musaide- Ndihmëtare, asistente

Musanife- Përpiluese, shkrimtare, letrare

Musarete- Lumturi

Musebiha- Që madhëron Allahun

Muskana- Buzëqeshje, lumturi

Muslime- Besimtare e devotshme

Musherefe- E ndershme, e njohur

Mutesime- Që kërkon strehim tek Allahu

Muvahide- Monoteiste

Muvedete- E dashur

Muvehide- Monoteiste, ajo që beson në një Zot

Muzafere- Fitimtare

Muzejene- E stolisur, zbukuruar

N

Nebiha- E njohur, e mençur

Nadije- E sjellshme

Nadire- E rrallë, e bukur, e butë, e dalluar

Nadra- Unike

Nafije- E dobishme

Nafire- Nagdhënjimtare

Nafise- E mueshme

Nafize- Me ndikim, depërtuese

Nahide- Aktive, energjike, ajo që shkon përpara

Nahla- Bletëz

Naibe- Zëvendëse

Naide- E pastër, e bukur

Naifa- E lartë, lartësuese

Naile- Bamirëse, e dhembshur

Naime- E butë, e begatshme, e freskët

Naire- E ndritshme, ndriçuese

Najla- Me sy të gjerë

Nakije- E pastërt

Namije- Zhvillimore

Namila- E heshtur, serioz

Namira- E zemëruar, zemërake, luaneshë

Nasiha- Këshilluese

Nasime- Fllad, puhi

Nasrin- Lule e kaltër aromatike

Naxhide- Ndihmëtare

Naxhide- Fitimtare, shpëtuese

Naxhije- Shpëtimtare

Nazife- E pastër

Nazihe- E ndershme, njerëzore

Nazime- Poeteshë

Nazire- Vërejtëse, garuese, rivale

Nazlije- Shqiponjë e vogël

Nebahate- Trag, shenjë

Nebahe- Me zë

Nebile- Fisnike, me zë

Nedale- Revolucion

Nedide- E ngjashme

Nedime- Shoqëruese, mikeshë

Nedrete/a- Raritet, e rrallë

Nefaze- Depërtuese, ndikuese

Nefije- Ajo që profetizon

Nefise- Bukuroshe, e çmuar

Nejire- E shkëlqyeshme, e ndritshme

Nejla- Fitim, dhuratë

Nejra- E dashur, simpatike

Nekibe- Prijëse, e parë

Nekije- E pastër

Nemira- E pastër, e kulluar

Nerimane- Heroinë

Nermine- Lule, e njomë, e butë

Nesibe- Fisnike, familjare

Nesime- Erë ë frëskët, fllad

Nesira- Ndihmëtare, fitimtare

Nesuha- E sinqertë

Nevzete- E pëlqyeshme, e porsalindur

Nexhade- Shpëtim

Nexhibe- E vlefshme, e aftë

Nexhide- E rëndësishme, trime

Nexhime- Yll i vogël

Nexhla- Pasardhëse, me sy të bukur

Nexhme- Yll

Nexhmije- Yjore, me yje

Nexhva- Që mban secret

Neziha- E ndershme

Nezihe- Pa të meta, e shëndetshme

Nezire- E rrallë

Nigjare- E dashur, simpatike, e bukur si fotografi

Nihade- Që shkon përpara, karakter, tipar

Nimete- Begati, dëshirë

Nisa- Gratë

Nisvete- Grua

Nudare- E artë

Numa- E bukur dhe e këndshme

Nurhan- Dritë

Nurije- E ndritshme

Nurin- E dashur

Nusejbe- Me prejardhje fisnike

Nusrete- Ndihmë

Nutfete- E pastër si loti, ide e pastër

P

Pakize- E përhershme, e përjetshme

Pashije- E familjes së pashallarëve

Perla- Margaritarë

Q

Qamile- E përsosur, e tërësishme

Qerime- Fisnike, shpirtgjerë, bujare

R

Rabiha- Që fiton, e dobishme

Rabije- Lulëzuese, zhvillimore

Rafide- Fisnike

Rafija- E lartë

Rafila- Krenare në veshmbathjen e saj

Rahiba- Me zemër të madhe, zemërgjerë

Rahila- Endacake

Rahime- E mëshirshme

Raida- Hulumtuese, prijtare

Raife- E mëshirshme, bamirëse

Raija- Kujdestare, ruajtëse

Raita- E butë, e lëmuar

Ramisa- E fshehur, sekrete, e ruajtur

Ramize- Që është e shkathët në fjalim alegorik

Rania- Mbretëreshë

Raseme- Piktore

Ratibe- E përqëndruar, e vendosur

Ravije- Transmetuese e fjalëve të Muhammedit a.s

Raxhije- Që lutet, shpreson

Razije- E kënaqur

Rebabe- Re e bardhë

Rebiha- Fitore

Redife- Përcjellëse

Redije- E dashur, e kënaqshme

Refale- Shtatgjatë, flokëgjatë

Refide- Bujare, ndihmëtare

Refihe- Jetë të mirë e luksoze

Refija- Shtatlartë, e bukur

Refike- Shoqëruese, përkëdhelëse

Rehame-Rigë shiu

Rehana- Një grusht borziloku I ëmbël

Rehide- Përshëndetje, shëndet

Reide- Udhëheqëse

Reihane- Aroma e trëndafilit

Reike- E dëlirë, e patrazuar

Reina- Mbretëreshë paqësore

Rejah- Rehati

Rejana- Derë e xhennetit err-rrejjan

Rejhana- Borziloj

Rejta- Shall I butë

Rekike- E butë, e ëmbël

Remise- E fshehur, sekrete, e ruajtur

Remla- Kokërriza rëre

Remlah- Kokërriza rëre

Remzije- Alegorike, simbolike

Renime- Me zë të bukur

Resmije- Legjitime, oficiele

Resule- E deleguar

Rexhije- Që shpreson

Rezina- Modeste

Rihabe- Fushë e gjerë, gjerësia e shtëpisë

Risale- Lajm I rëndësishëm

Rizuana- E bukur

Rubeja- Pallat

Rubije- Sezona pranverore

Rubina- E bekuar me dashuri, ujëvarë

Rufejda- Përkrahëse e vogël, ndihmesë e vogël

Ruhije- E qetë, e mëshirshmë

Ruhina- Aromë e këndëshme

Rukije- E shkathët

Rumane- Shega

Rumeha- Gur I bukur

Rumejsa- Buqetë lulesh

Ruvejda- E qetë, e ngadalshme

S

Sabiha- Bukuroshe

Sabije- Që I merr zemrat me bukuri e moral

Sabike- Që ia kalon të tjerëe

Sabile- Mënyrë, metodë

Sabina- Fllad mëngjesi

Sabrije- Durimtare

Sabrina- Trëndafil I bardhë

Sabura- Shumë durimtare

Sadbere- Fat-këndej

Sadete- Lumturi

Sadije- Fatlume, me fat të mirë

Sadike- E sinqertë, e drejtë

Safa- Qartësi, dëlirësi mendjeje

Safete- E pastër, e zgjedhur

Safije- E pastër

Sahibe- Shoqe, mike

Sahire- Mhanitëse, që të mahnitë me bukuri

Saibe- Precize

Saide- E lumtur

Saile- Që pyet dhe kërkon shumë

Saime- Agjëruese

Saira- Që ruan nderin dhe pastërtinë

Sakibe-E shkëlqyeshme, mendjehollë

Salije- Shpirtmirë

Salime- E shëndoshë, pa të meta

Samara- E kuqrremtë

Samide- E fuqishme

Samihe- E butë, zemërgjerë

Samije-E lartë, e lartësuar

Samime- E drejtë, e vërtetë

Samire- Bashkëbiseduese, rrëfmitare

Sanije-E bukur, simpatike, shtatlartë

Sanika- Me mendje të fortë, me zemër të ngrohtë

Sara- E lumtur, krenare

Sarah- E dëlirë, e bukur

Sarije- Udhëtim nate

Saxhide- Përulëse ndaj Allahut

Saxhije- E qetë, e butë, natyrale

Sebahate- Notuese, lundruese

Sedef- Gocë deti, perlë

Sefire- Deleguese, ambasadore

Sehade- Që flen pak, e zgjuar

Sehije- Fisnike, bujare

Sehile- E thjeshtë

Sehla- E lehtë, e butë, e qetë, jo e ashpër

Seida- E gëzuar

Sejide- Udhëheqëse

Sekina- E qetë dhe e lehtë

Selime- E shëndoshë, pa të meta

Selma- Paqe, siguri

Selvete- Ngushëllim

Sema- Qielli

Semahire- Shatdrejtë, shtat i hollë

Semia- Që dëgjon shumë

Semiha- Fisnike, bujare, që fal shumë

Semina- Bujare

Semira- Bashkëbiseduese

Semra- Ezmere

Senada- E hirshme

Seniha- Stoli, ornament

Serire- Zemra, gjoksi, atë që ka në shpirtë

Seuda- Emër i njërës nga nënat besimtare

Sevda/Sevdije- Esmere, dashuri

Sidike- Shumë e sinqertë

Sidrete- Lotus, bimë me lule të bukura

Sifete- Cilësi, veti, mike e sinqertë

Sofia- E bukur

Soreja- Princeshë

Sorfina- E pastër nga pisllëku, e thjeshtë

Suada- E lumtur

Subeja- Luaneshë

Suhejla- E rrjedhshme, e patrazuar

Suhejma- Zeshkanë

Suhira- E bukur

Sukejna- E qetë, stabile

Sumeja- E lartë në pozitë, me vlerë

Sunja- Dritë Dielli, shkëlqim

Surura- Gëzim

Sh

Shadije- Gaztore

Shahide- Dëshmitare

Shahindere- Skiftere

Shahla- Lule e errët, sytë e errët bojë hiri

Shahsije- Që ka personalitet

Shahzije- Me origjinë të lartë

Shaire- Poeteshë

Shakila- E hijshme, e bukur

Shakira- Falenderuese

Shamila- Gjithëpërfshirëse

Shamima- Fllad aromatic

Shanza- Grua dinjitoze

Shahire- Sqaruese, shpjeguese, e kuptueshme

Shazija- Aromatike

Shefike- E dhembshme

Shehade- Mjaltë

Sheherzade- E lirë, me origjinë të lartë

Shehide- Dëshmitare, dëshmore

Shehire- E popullarizuar, e njohur

Shejla- Pishë bregdetare

Shejma- Me erë dhe shije të mirë

Shekura- Falenderuese

Shemame- Aromë

Shemsa- Diellëza

Shemsije- Diellore

Sheride- E dëbuar, e larguar

Sherife- E zgjedhur

Shermin- Modesti

Shezana- Princeshë

Shifa- Shëruese

Shuhrete- Me zë, e popullarizuar

Shujana- Guximtare, e fortë

Shukrije- Falenderuese

Shyhrete- Me zë, e popullarizuar

T

Tafile- Fëminore

Tahije- Magjatore, amvise

Tahire- E pastër, e panjollosur

Taibe- Penduese

Taide- E fortë, e qëndrueshme

Tajibe- E mirë, e kënaqshme

Talibe- Nxënëse, që kërkon dituri

Tara- Yll

Taxhide- E kurorëzuar

Tefike- Anim, mëshirë

Tehije- E turpshme, përshëndetëse

Tehlile- E madhëron vetëm Allahun

Tejba- E dëlirë

Tekije- E mbrojtur prej gabimeve

Temime- E plotë, e përsosur

Tensime- Erë e lehtë

Terime- Që I nënshtrohet vetëm Allahut

Teshrife- Në vend të lartë, e ngritu

Tesnime- Emër i burimit, lumit në Xhennet

Teufike- E suksesshme, e pajtuar

Teusile- Shpresë dhe nënshtrim

Tevabe- Që pendohet

Tevhide- Besim në njësinë e Zotit

Tevsile- Shpresë dhe nënshtrim vetëm Allahut

Tezima- Respekt

Tufida- E dobishme

Th

Thabite- E vendosur, trimëreshë, guximtarë

Thakibe- Mendimtare, e mençur

Thekafe- Me prestigj, e kulturuar

Themare- Frytdhënëse

Themine- E shtrenjtë, e çmueshme

Thevabe- Shpërblyese

Thubate- E fuqishme

U

Ukejla- Mendje, fortesë

Uleja- E ngritur, autoritative, me status të lartë

Ulfete- Dashuri, intimitet, miqësi

Ulvije- E lartësuar

Umeje- Nënloke

Umije- Popullore

Unejsa- Ajo që të sjell ngushëllim në zemër

Urfete- Luaneshë, e çmueshme

Usejra- Pushtet, fuqi, familje

Uzejmira- Begati

Uzejfe- E fortë, e ashpër

V

Vafije- Besnike

Vahdete- Vetmi, izolim

Vahide- E veçantë, unike

Vaide- Që mban premtimin

Vaije- Që e kupton mirë çdo send

Vasfije- Përshkruese

Vasile- Kontaktuese, ngjitëse

Vazfije- Përshkruese

Vedide- Shumë e dashur

Vehbije- Dhunti, dhuratë e Zotit

Vehibe- Dhururese

Vekile- E autorizuar

Velate- Që lindin shumë

Velide- Fëmijë I posalindur, foshnje

Verda- Trëndafil

Vesime- E mrië, e bukur, e dalluar

Vezire- Ndihmëse, ministreshë

Vildane- Fëmijë

Vixhdane- E pasionuar, e shqetësuar

XH

Xhahibe- Tërheqëse, simpatike

Xhahide- E angazhuar, e zellshme

Xhaize- Shpërblyese

Xhehane- Vajzë e re

Xhehire- (Flet) Me zë të thekshëm, me zë të lartë

Xhejlane- Zgjedhëse

Xhelae- Sqaruese

Xhelile- E nderuar, e famshme

Xhemale- E bukur, e mirë

Xhemile- Bukuroshe

Xhenana- E dashur, zemër, shpirtë

Xheneta- Parajsë, kopësht

Xherije- E fuqishme

Xhesime- E madhe, kolosale

Xhesina- Zemërmirë

Xhevahire- Gur I çmueshëm, xhevahir

Xhevdete- Dinjitet, mirësi, kualitet

Xhevhere- Gur I çmuar, essence, thelb

Xhevrije- Lule e kuqe, e çmueshme

Xhezile- Që jep shumë

Xhihane- Gjithësia, bota

Xhijade- Shumë e mirë, fisnike

Xhumane- Perlë e argjendtë

Xhuvejrije- Emri I njërës nga nënat e besimtarëve

Z

Zade- Begati, mirësi

Zafira- E sukeseshme, ngadhënjyese

Zahide- As këtë, e përkushtuar ndaj Zotit

Zahira- Fisnike, e lartë, e qartë

Zaide- E shtuar, e madhe

Zakire- Ajo që përmend emrin e Zotit

Zamira/e- Zemër, shpirtë

Zara – Lule e bukur

Zarfije – E mençur

Zarife – E mençur, përkujtuese

Zarija – Bukuri dhe dritë

Zeba – Bukuri

Zebide – Më e njohura, më e popullarizuara

Zehide – E kënaqur me pak

Zehna – Bukuroshe

Zehra – E ndritshme, fytyrë që shkëlqen nga drita

Zejna – E stolisur, stoli

Zejnebe – Emri I njërës nga nënat e besimtarëve

Zejnije – Dekorim, stoli

Zekije – E kthjellur, mendjeprehtë

Zerina – Princeshë, e mençur

Zerka – Kaltrinë

Zibe – E bukur, e pispillosur

Zibije – E bukur

Zijade – Përparimtare, që jep shumë

Zinete – Stoli, hjeshi, bukuri

Zubejda – Zgjedhje, elitë

Zuhdije – Tepër e devotshm, as këtë

Zuhijra – e bukur dhe e mirë

Zuhra – Shkëlqësi

Zuhrije – E bukur, e mirë

Zulejha – Gruaja e mbretit të Egjiptit

Zylfije – Aftësi, rang I lartë, pamje

Zymra – Gur i çmuar

Zyrafete – E lehtë, e butë

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 2.5 / 5. Numri i votave: 2

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit