Shoqata ndihmoni te Varferit

Gruaja e parë muslimane me hixhab që ulet në këshillin e qytetit të Torontos

Këtë javë Ausma Malik ka bërë histori duke u zgjodhur si gruaja e parë muslimane me hixhab që ulet në Këshillin e Qytetit të Torontos.

Fitorja e së hënës nuk është e para për Malikun në sferën politike. Nga viti 2014 deri në 2018, ajo shërbeu si Administratore e Bordit të Shkollës së Distriktit të Torontos për Lagjen 10-Trinity-Spadina, duke u bërë gruaja e parë muslimane e veshur me hixhab e zgjedhur në poste publike në Kanada.

Duke fituar vendin, Malik shpreson të hapë rrugën për më shumë përfaqësim dhe përfshirje në politikën komunale.

“Ajo për të cilën jam shumë i emocionuar është gjenerata e ardhshme dhe gjenerata e re e liderëve, e aktivistëve në komunitetin tonë që do të shohin një rol për veten e tyre në udhëheqjen politike në qytetin tonë që ka të bëjë me të na shërbyer të gjithëve dhe ta bëjmë qytetin tonë më të barabartë. , më i jetueshëm, më i përballueshëm dhe mbi të gjitha, të jesh lider i klimës, “tha Malik.

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit