Shoqata ndihmoni te Varferit

Jansha: Është mirë që Bullgaria të pranojë se kanë një gjuhë të ngjashme me maqedonishten

Sllovenia me siguri e kupton pozicionin e Bullgarisë mbi veton e saj për fillimin e negociatave me Maqedoninë e Veriut, pasi ajo është një vend anëtar. Kjo u deklarua nga Kryeministri Slloven Janez Jansha për “BNR”.

“Kur jemi në një familje, interesi i tij vjen së pari, dhe pastaj të tjerët”, tha ai

Kryeministri Jansha shtoi se në të njëjtën kohë BE duhet të sillet si një familje, ose përndryshe ajo është e rrezikuar.

“Ne duhet të përpiqemi të gjejmë një kompromis”, tha ai.

Kryeministri vlerësoi si të mirë propozimin e fundit të presidencës portugeze për të vazhduar negociatat.

“Është mirë që Bullgaria të pranojë një komb që flet një gjuhë të ngjashme dhe ka një kulturë të ngjashme. Mund të jetë një pikë grindjeje, por ne duhet të kemi një pamje strategjike të gjërave”, tha Jansha.

Nga ana e tij, ministri i jashtëm slloven Ange Logar tha se një nga vizitat e tij të para do të ishte në Bullgari mbi veton e vendit për fillimin e negociatave me Maqedoninë e Veriut.

Të enjten, Sllovenia mori presidencën e rradhës së BE nga Portugalia.

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit