Shoqata ndihmoni te Varferit

MË KANË KËSHILLUAR TË LAHEM ME UJIN ME TË CILIN E KANË LARË TË VDEKURIN

Pyetje: Një grua u godit me një fatkeqësi  me ç ‘rast u sprovua me frikë e cila ndikoi dukshëm në sytë e saj të cilat i mbetën të hapur. Pas këtij rasti u këshillua që të merr gusul (shpërlahet) me ujë me të cilin është larë i vdekuri, a lejohet kjo gjë?

Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut
Duke e ditur se ky ujë nuk është shkak i shërimit as fetarisht por as logjikisht, kuptohet se përdorimi i tij është shirk i vogël.
Pjesë e shirkut të vogël është bërja shkas (sebeb) shërimi të asaj e cila nuk është shkas.

Ajo që duhet ta bëjë kjo grua është që t’i bën vetes Rukje Sheriatike, me ç ‘rast do ta lexon suren el-Fatiha, el-Felek dhe en-Nas. Nuk ka asgjë të keqe nëse ajo shkon edhe tek mjekët për ta shëruar këtë sëmundje.
Lusim Allahun e Madhëruar ta shërojë atë.
Allahu e din më së miri

Burimi: Islam Q&A

Përktheu: Senad Ramadani

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit