Shoqata ndihmoni te Varferit

A e dini pse duhet të pini ujë pas kafesë?

Për shkak të përmbajtjes së lartë të kafeinës, kafeja rrit efikasitetin dhe përqendrimin.

Megjithatë, kafeja ka edhe efekte anësore: dehidraton trupin, shfaqen njolla në smaltin e dhëmbëve dhe mund të shkaktojë rritje të menjëhershme të presionit të gjakut. Për t’u mbrojtur nga këto pasoja të pakëndshme, mjafton të pini një gotë ujë pas kafesë.

Si funksionon dhe pse është e rëndësishme?

Së pari, kafeina ka një efekt të fortë diuretik, i cili dehidraton shumë trupin. Dehidratimi mund të çojë në shumë pasoja, ndaj është e nevojshme të monitorohet niveli i lëngjeve në trup. Nëse pini një gotë ujë menjëherë pas kafesë, rivendosni ekuilibrin e ujit dhe ulni rrezikun e dehidrimit.

Së dyti, kafeja është e pasur me ngjyra bimore që mund të ndryshojnë ngjyrën e smaltit të dhëmbëve, veçanërisht nëse pini shpesh. Edhe këtë herë, uji vjen si shpëtim. Në këtë mënyrë, parandalojmë reagimin e ndërveprimit midis acideve të kafesë dhe smaltit të dhëmbëve.

Përveç kësaj, kafeina mund të rrisë në mënyrë dramatike presionin e gjakut, i cili mund të jetë i rrezikshëm për njerëzit që vuajnë nga hipertensioni. Uji hollon kafen, e cila zvogëlon ngarkesën në zemër dhe enët e gjakut dhe zvogëlon rrezikun e një rritje të madhe të presionit të gjakut.

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit