Shoqata ndihmoni te Varferit

Dr. Rejhan Sulejman, e para shqiptare që fiton Çmimin Vjetor të Bankës Popullore RMV

Banka Popullore e RMV-së ka ndarë Çmimin Vjetor për Hulumtuesit e Rinj për punën më të mirë në fushën e makroekonomisë dhe bankave për vitin 2021.

Fituesi i këtij çmimi është Dr. Rejhan Sulejman, i akorduar çmimi i parë për veprën “Ndikimi i ndërmarrësisë në rritjen ekonomike në vendet në tranzicion dhe vendet në rajonin e MENA (Lindja e Mesme dhe Afrika e Veriut-LMAV): me një vështrim në Maqedoninë e Veriut”

Puna e Dr. Sylejman u vlerësua me notën më të lartë mesatare, në përputhje me kriteret e konkursit të shpallur. Është një punim që karakterizohet nga qëndrueshmëria dhe eksploron një fushë përkatëse në lidhje me zhvillimin ekonomik, me theks të veçantë në vendin tonë. Qëllimi i këtij punimi është të shqyrtojë ndikimin e sipërmarrjes në rritjen ekonomike.

Punimi rishikon sipërmarrjen në vend dhe analiza ekonomike është bërë duke përdorur metodologjinë përkatëse (vlerësimi i panelit). Përfundimi kryesor i analizës është se aktiviteti sipërmarrës i fazës së hershme (TEA) nuk ka një ndikim të rëndësishëm statistikisht në rritjen ekonomike, ndërsa bizneset e krijuara sipërmarrëse, ose të ashtuquajtura pronësitë e krijuara të biznesit (EBO), kanë një ndikim pozitiv në rritjen e PBB-së. /shenja.tv/

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit