Shoqata ndihmoni te Varferit

Meta mohon të ketë kërcënuar Evropën me mbylljen e Facebook dhe Instagram

Meta ka lëshuar paralajmërime të ngjashme në të kaluarën por pa specifikuar Facebook dhe Instagram.

Meta nuk ka dëshirë aspak të largohet nga Evropa. Kështu u shpreh kompania përmes një postimi në blog publikuar ditën e Marte pasi disa media raportuan se kishte kërcënuan me mbyllje të Facebook dhe Instagram në kontinent lidhur me paqartësinë e transferimit të të dhënave mes SHBA-ve dhe BE-së.

Kërcënimi i Meta erdhi në formën e një paralajmërimi gjatë prezantimit të raportit më të fundit financiar. Në dokument thuhet se kompania do ta kishte të pamundur të ofronte shumicën e produkteve dhe shërbimeve nëse nuk i lejohet transferimi i të dhënave në SHBA.

Meta ka lëshuar paralajmërime të ngjashme në të kaluarën por pa specifikuar Facebook dhe Instagram.

Në qendër të shqetësimeve të Meta është rrëzimi i marrëveshjeve Safe Harbour dhe Privacy Shield ku që të dyja janë goditur nga Gjykata Evropiane e Drejtësisë lidhur me frikën sesi të dhënat e përdoruesve Evropiane menaxhohen në serverët Amerikanë.

Sa i takon reagimeve në Evropë, shumica e ligjvënësve kanë mirëpritur një vendim të tillë të largimit të Meta. Ministri Francez i Financave Bruno Le Maire kishte thënë se “jeta është më e bukur pa Facebook, e madje do të jetonim më mirë pa të.”

“Gjigantët e teknologjisë duhet ta kuptojnë se kontinenti Evropian do të rezistojë dhe është i gatshëm të afirmojë sovranitetin e tij,” tha Ai. /PCWorld Albanian

Sa i dobishëm ishte ky post?

Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!

Vleresim mesatar 0 / 5. Numri i votave: 0

Asnjë votim deri më tani! Bëhu i pari që vlerëson këtë postim.

LINQET E RRJETEVE SOCIALE - Facebook Ndihmoni Të Varferit