Albanian Arabic Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Japanese Macedonian Norwegian Portuguese Serbian Slovenian Swedish Turkish

E ke parë Zotin ?

Një ditë mësimi, një vajzë gjashtëvjeçare po qëndronte në klasë. Mësuesja, atë ditë, derisa shpjegonte teorinë e evolucionit, e pyeti një djalosh:

Kevin, i sheh ato pemë në kopsht?

 

Kevini:  Po, mësuese.

 

Mësuesja: Kevin, e sheh barin aty jashtë?

 

Kevini: Po, e shoh.

 

Mësuesja: Dil jashtë dhe shiko kah qielli dhe më trego a e sheh atë(qiellin)!

 

Kevini: Mirë. (Pas pak kthehet) Po, e pashë edhe qiellin.

 

Mësuesja: Shumë mirë, po Zotin a e pe?

 

Kevini:  Jo, nuk e pashë.

 

Mësuesja: Pikërisht këtë dua ta them. Zotin nuk e shohim, sepse Ai nuk është aty, Ai nuk ekziston.

 

Atëherë, vogëlushja kërkoi që edhe ajo t’ia parashtronte djaloshit të njëjtat pyetje. Mësuesja i dha leje, ndërsa ajo filloi të pyeste:

 

Kevin, i sheh pemët në kopsht?

 

Kevini: Po, i shoh.

 

Vogëlushja: Po barin, a e sheh?

 

Kevini: Pooo (u përgjigj i mërzitur nga pyetjet e njëjta).

 

Vogëlushja: E sheh qiellin?

 

Kevini: Pooo.

 

Vogëlushja: Kevin, a e sheh mësuesen?

 

Kevini: Po, e shoh.

 

Vogëlushja: Mirë, po trurin e saj a e sheh?!

 

Kevini: Jo, nuk e shoh.

 

Vogëlushja: Atëherë, sipas asaj që mësuam sot në shkollë, ajo nuk ka tru!/Nur-Islam/

 

 

Përktheu: Arsim SYLA

Read 40530 times Last modified on E martë, 05 Nandor 2013 08:09
Published in Fëmijët
Rate this item
(0 votes)
Super User

Nam commodo libero eget massa pulvinar nec bibendum odio vehicula. Integer eget gravida neque. Nunc porta, mi vel fringilla convallis, risus leo ultrices ante

Website: smartaddons.com
Login to post comments

Reklama e juaj