Albanian Arabic Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Japanese Macedonian Norwegian Portuguese Serbian Slovenian Swedish Turkish
Intervista

Intervista (9)

Bismil-lahi Rrahmani-Rrahim

 

“Thuaj: “Ne besuam në Allahun dhe në shpalljen që zbriti për ne dhe ajo që iu shpall Ibrahimit, Ismailit dhe Is´hakut dhe Jakubit dhe pasardhësve dhe Musait dhe Isait dhe të Dërguarve të tjerë nga Zoti i tyre. Ne nuk bëjmë dallim në mes tyre dhe Ne i nënshtrohemi vullnetit të Tij.” [Kuran 2:136]

Published in Intervista

Elinda është një vajzë e re dhe shumë aktive. Prej vitesh angazhohet në aktivitete të ndryshme kulturore dhe sociale. Aktualisht studion në vit të parë për Administrim Biznes dhe IT. Ka hobi shkrimet dhe fotografinë dhe së fundmi ka marrë një çertifikatë mirënjohjeje nga Ministria e Kulturës për fushatën #AlbFotoBook.

Published in Intervista

Një nga aktivistët dhe misionarët shqiptarë më të mëdhenj dhe të spikatur të fesë islame në mërgim, Burhan Fili, tani në moshën 68-vjeçare vjen me një rrëfim nostalgjik dhe mbresëlënës për bashkëpunëtorin e revistës Drita Islame, gazetarin Qani Sulku, duke u rikthyer pas në kohë për të kujtuar e për të ndarë me ne, arsyet që e shtynë të arratisej nga Atdheu, peripecitë nëpër kampe derisa mbërriti në tokën e shumëdëshiruar SHBA, vështirësitë për t’u integruar në Amerikë, fati i takimit me kolosë të fesë islame si Imam Vehbi Ismaili, etj., të cilët i ndryshuan rrjedhën dhe kahun e jetës, arsimimi dhe puna në Kajro të Egjiptit, kontributi i tij në krijimin e urave lidhëse në spektrin fetar dhe politik midis vendeve arabe dhe Shqipërisë, si dhe mbi aktivizimin e tij prej dekadash në përhapjen e mesazhit islam anembanë botës.

Published in Intervista

Mars, 2010 | 22:53

 

Me rastin e 10 vjetorit të daljes nga burgu.

Published in Intervista

Gusht, 2010 | 16:48

Unë jam nga Kosova.

Published in Intervista

Studiuesja shqiptare Egesta Lopçi, në një intervistë për Uami-n, tregon karrierën e saj dhe ambiciet profesionale e shkencore.

Published in Intervista

Bismil-lahi Rrahmani-Rrahim

“Thuaj: “Ne besuam në Allahun dhe në shpalljen që zbriti për ne dhe ajo që iu shpall Ibrahimit, Ismailit dhe Is´hakut dhe Jakubit dhe pasardhësve dhe Musait dhe Isait dhe të Dërguarve të tjerë nga Zoti i tyre. Ne nuk bëjmë dallim në mes tyre dhe Ne i nënshtrohemi vullnetit të Tij.” [Kuran 2:136]

Published in Intervista

Gjithmonë kam besuar në Zot, por kur isha në gjimnaz pata ëndrra që më motivuan të kërkoja më shumë rreth Islamit dhe lutjeve. Njohurinë më të madhe e mora kur vajta në Turqi. Kur isha në Stamboll pata një rrjet të mirë mbështetjeje prej librash, dijetarësh, shokësh dhe resurseve të tjera që më ndihmuan të ndërtoj themelet e mia në fe.

Published in Intervista

Në mundësinë e takimit tonë me Dr. Pakinam Al-Sharkavi, takim të cilin na e mundësoi Prof. dr. Beqir Ismaili, përfaqësues i qeverisë së Kosovës në Egjipt, pata rastin të takohem me një zonjë të rëndë, të mençur, aktive dhe shumë modeste, profesoreshë në Universitetin e Kajros dhe tani ndihmëse e presidentit aktual Muhammed Mursi.

Published in Intervista

Reklama e juaj