Albanian Arabic Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Japanese Macedonian Norwegian Portuguese Serbian Slovenian Swedish Turkish

Jetimi që e priste Allahun!

 

Njeriu i dha pak para dhe e pyeti: “Për çka je këtu, djalosh?”

 

Djaloshi i tha: “Pres Allahun të vijë dhe të kujdeset për mua, zotri.”

 

Njeriu mbeti i habitur, e i tha djaloshit: “E presësh Allahun?

 

Djaloshi ia ktheu: “Po, Allahu më dërgoi nënën time, pasataj e morri, më parë më morri babain dhe vëllaun. Nëna më ka thënë se pas tyre do të vij Allahu dhe do të kujdeset për mua, andaj unë e pres, zotri.

 

Pasatj djaloshi iu kthye njeriut e i tha: “A nuk beson se do të vijë Allahu? Nënë ime asnjëherë nuk gënjen, nëse më ka thënë se do të vij Allahu atëherë do të vij dhe unë besoj në këtë sa do që të zgjas pritja.”

 

Sytë e njeriut u mbushën me lot e i tha djaloshit: “Nëna yte nuk ka gënjyer, Allahu më dërgoi për shkak teje.”

 

Në këtë djaloshi buzëqeshi ëmbël e i tha: “Mirëpo u vonove shumë gjatë rrugës, zotri.

 

Zoti ynë, të lutemi të na falësh, të na mbrosh dhe të ndihmosh jetimët!

 

Thotë i Dërguari i Allahut s.a.v.s në një hadith: “Dëshiron që zemra jotë të jetë e butë dhe tët plotësohen të gjitha dëshirat? Ji i mëshirshëm ndaj jetimit, ledhatoja kokën dhe ushqeje me atë që ti ushqehesh: zemra do të zbutet dhe dëshirat do të plotësohen. ” (Bejhekiu).

 

“Tek Allahu familja më e dashur është ajo që kujdeset për jetimimin.”

 

(Breziiri)

Read 3977 times
Published in Tregime Islame
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Reklama e juaj